close

  • Być wiernym Ojczyźnie mej, Rzeczypospolitej Polskiej
  • REN BEHAN

  • 9 marca 2018

    Dziennikarka kulinarna Ren Behan opowiada o tym, jak polskie książki i pochodzenie ukształtowały jej zamiłowanie do kuchni i gotowania.

     

    Urodzona w Manchesterze w rodzinie powojennych polskich imigrantów, Ren Behan née Marczak pracowała jako prawniczka zanim została dziennikarką kulinarną. Behan zaczęła pisać swój blog renbehan.com w 2007 roku. Od tego czasu pisała również dla innych angielskich portali kulinarnych, w tym Great British Chefs, JamieOliver.Com, UKTV Food oraz HuffPost Food. Jej książka "Wild Honey and Rye: Modern Polish Recipes" została nominowana do nagrody Gourmand World Cookbook Awards 2018. Pisarka jest członkiem The Guild of Food Writers. Często pisze o swoich podróżach kulinarnych, lubi się dzielić przepisami rodzinnymi oraz opisuje swoje odkrycia kulinarne.

    Drukuj Drukuj Podziel się treścią: